Tło, REBIS

Aktualności

Autorka  „Łowców smaków” Ina Rybarczyk przekonuje, że kuchnia roślinna jest zaraźliwa, a kto raz spróbuje – nie chce już wracać do poprzednich nawyków.

Spotkanie z Iną Rybarczyk zgromadziło wielu miłośników zdrowej kuchni roślinnej oraz tych, którzy chcieli się o niej dowiedzieć więcej. Wydanie książki było okazją, by posłuchać o drodze, jaką przeszła Ina – artystka z zawodu, a także w kuchni – od początków bloga True Taste Hunters i decyzji o wykluczeniu z jadłospisu produktów odzwierzęcych, glutenu oraz rafinowanego cukru. Można było posłuchać  cennych wskazówek dla początkujących, opowieści z warsztatów kulinarnych, które prowadzi blogerka, a także porad, gdzie można się zaopatrzyć w ekologiczne składniki. Wszystko to przy lampce wina oraz pysznych truflach chałwowych z ciecierzycy. Każdy, kto słuchał autorki, nie miał wątpliwości, dlaczego  udało jej się osiągnąć tak wiele – stoi za tym prawdziwa pasja (blog z początku prowadzony jedynie dla siebie, ilustrowany zdjęciami robionymi aparatem z telefonu komórkowego, stał się sposobem na życie, popularnym, profesjonalnym i pięknym wizualnie, a sukces uwieńczyło wydanie książki).  Gotowanie, a w szczególności kuchnia roślinna, bez cukru i bez glutenu – wymaga odważnego eksperymentowania; to ta cecha pozwoliła Inie na zmiany w kuchni i wciąż przyczynia się do tworzenia nowych przepisów. Dzięki odwadze Iny czytelnicy bloga i książki już nie muszą ryzykować – każdy przepis jest efektem poszukiwań najlepszych połączeń smaków i proporcji, wystarczy go dokładnie przestrzegać. To dlatego książka Iny jest prawdziwym skarbem dla wszystkich, którzy chcą się zdrowo odżywiać.