Tło, REBIS

Aktualności

W księgarniach: „Stop zespołowi jelita drażliwego! Dieta FODMAP”

Tagi:

Już w księgarniach!
„Stop zespołowi jelita drażliwego! Dieta FODMAP”
Łatwy program dla osób z IBS i refluksem żołądkowo-przełykowym


Dieta FODMAP to często jedyny ratunek dla osób dotkniętych zespołem drażliwego jelita… W Polsce IBS dotyka co siódmego człowieka, dwie trzecie chorych to kobiety. Książka pt. „Stop zespołowi jelita drażliwego! Dieta FODMAP”, wydana nakładem REBISU,  zawiera wszystkie niezbędne informacje na temat tej coraz popularniejszej diety, i jej wpływu na organizm człowieka.

Stop zespołowi jelita drażliwego! Dieta FODMAP, Mollie Tunitsky, Gabriela Gardner, Dom Wydawniczy REBIS Sp. z o.o.Dieta FODMAP to łatwy program żywieniowy dla osób z zespołem jelita drażliwego, oraz innymi chorobami układu pokarmowego, który polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów FODMAP (fermentable oligo-, di-, mono-saccharides and polyols – fermentujące oligo-, di- i monosacharydy oraz poliole). Pozwala ona zapanować nad chorobą i szybko wyeliminować dokuczliwe objawy, a przy okazji schudnąć i poprawić ogólny stan zdrowia. Książka zawiera wszystkie niezbędne informacje na temat tej coraz popularniejszej diety, i jej wpływu na organizm człowieka. Autorka proponuje także plan zakupów oraz 75 smacznych i prostych w przygotowaniu przepisów, także wegańskich wegetariańskich.

 

JADŁOSPIS NA 7 DNI, z listami zakupów, narzędziem monitorowania objawów i przydatnymi wskazówkami pomagającymi utrzymać motywację,
PONAD 75 PRZEPISÓW NA BEZGLUTENOWE DANIA O NISKIEJ ZAWARTOŚCI FODMAP z informacjami na temat ich wartości odżywczej oraz przydatnym oznaczeniem potraw,
5 ŁATWYCH KROKÓW pomoże ci dostosować spiżarnię i nauczyć się przygotowywać posiłki podczas przechodzenia na dietę,
WPROWADZENIE do diety ubogiej w FODMAP, doskonałe źródło wiedzy na temat jej skuteczności oraz wpływu na organizm.


Mollie Tunitsky jest pasjonatką gotowania, cukierniczką i blogerką kulinarną. Przez wiele lat borykała się z błędnie diagnozowanymi problemami gastrycznymi. Zdecydowana, by odzyskać zdrowie i dobre samopoczucie, natrafiła w końcu na dietę o niskiej zawartości węglowodanów FODMAP, którą w tej książce dzieli się z czytelnikami na całym świecie. Mollie mieszka z mężem w Houston w stanie Teksas.

Gabriela Gardner jest dietetyczką i specjalistką ds. żywienia. W swojej praktyce specjalizuje się w zaburzeniach trawienia, publikuje też w „Nutrition in Clinical Practice”, współpracuje z wieloma stacjami radiowymi, często wygłasza też referaty na konferencjach poświęconych odżywianiu i chorobom układu pokarmowego. W wolnym czasie praktykuje jogę. Mieszka z mężem w Houston w Teksasie.